Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksspäckad älgstek

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

För köttälskare som gillar vitlök

Ingredienser

Instruktioner

Späcka steken med vitlök ( klyftorna delas på 3) stick in en kniv och stoppa in vitlöksbitarna Bryn steken Lägg den i en ungsfast form och salta,peppra och smula sönder rosmarinen runt om Stek på 175C med termometer tills den når 68 C Slå in den i folie och låt den vila lite 10 -15 min (Man kan reda av köttspadet till en sås. Tillsätt lite grädde eller mjölk)

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • joeblack798 8 november 2008

    Halloj detta blev för b..... gott barnen älskade det med klyftpotatis till En 5 poängare!

  • Doggeliten 13 december 2010

    Mums, det var gott och enkelt på riktigt..

  • Forsen 9 januari 2011

    Hej, så oväntat gott med vitlök/rosmarin till älgkött! blev en smarrig sås av skyn och grädde, gillades av alla i familjen. 5+ :)

  • ninaez 21 februari 2011

    Detta var en riktigt mumsig stek....rekommenderas till alla som lessnat på sin "vanliga" stek . Vi hade kokt potatis till . Kommer att göra den många fler gånger.

  • Anders66 7 oktober 2011

    Har gjort den förut och ska göra denna i kväll & tror de blir mumma :) Helt klart supergod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.