Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vodka- och rödgravad lax

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Laxen får vacker färg i kanten av rårivna rödbetor och även lite smak tillsammans med vodka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort eventuella ben ur laxsidan. Lägg den med skinnsidan ner på ett fat eller i en plastpåse.
  2. Gnid in köttsidan på laxen med socker och salt. Skala och riv rödbetorna. Fördela det rivna ovanpå laxen och stänk över vodka.
  3. Förslut påsen om laxen ligger i påse och vänd den med skinnsidan upp. Ligger laxen på fat, vänd den med skinnsidan upp och täck med plast. Grava den i kyl 2-3 dygn.
  4. Vid servering, skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.