- Serverar: 3 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Så mycket godare än det torra köpebrödet! Underbart med en stark ostskiva.
Instruktioner
- Ställ fram alla ingredienser innan så de hinner bli rumsvarma.
Smula ned degen fint i en bunke. Använder du en rostfri bunke kan du gärna slå varmvatten i den en stund.
- Smält smöret i en ganska stor kastrull, häll i drickorna. (Det skummar duktigt). Värm till fingervärme.
Slå lite av vätskan över jästen och rör så jästen löses upp. Slå i resten av vätskan.
Tillsätt soyan, sirapen och russinen.
Blanda kryddorna i mjölet och tillsätt detta lite i taget.
Knåda degen, den ska inte vara för fast.
Låt jäsa under duk i 20 minuter.
Knåda snabbt igenom och gör tre limpor, höga och smala.Lägg på smörad/oljad plåt. Pensla sidorna med smält smör.
Låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Grädda i mitten av ugnen i c:a 30 minuter. Täck eventuellt på slutet med bakpapper eller aluminiumfolie.
Lossa försiktigt bröden från varandra, pensla ovansidan med kallvatten. Låt svalna på galler, men ej under duk.
Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
30 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skall det inte vara något salt?