Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungslimpor med oliver och russin

 
Honungslimpor med oliver och russin Honungslimpor med oliver och russin
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Limpor med honung i stället för sirap annars samma deg som till vörtlimporna. Har bara bytt ut vörtmixet mot oliver, russin och honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp degvätskan till 37 grader för vbanlig jäst och ca 45 gradier för torrjäst.
  2. Smält margarinet i en kastrull och blanda i honung och lättöl eller vatten.
  3. Låt degvätskan bli ljummen.
  4. Finfördela jästen i en degbunke och tillsätt degvätskan och olivhack och russin.
  5. Blanda i mjölsorterna och rör samman till en smidig deg.
  6. Låt degen jäsa ca 1 timma till dubbel volym. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar Arbetadegen så lite som möjligt till två limpor.
  7. Lägg dem i formarna och låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
  8. Sätt in formarna i 175 grader varm ugn och grädida i ca 35-40 minuter.
  9. Pensla limporna ett par gånger under gräddnings-tiden med varmt vatten.
  10. Ta ut de färdiggräddade limporna och låt stå kvar i formarna ett tag innan de stjälps upp på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.