Limpor med honung i stället för sirap annars samma deg som till vörtlimporna. Har bara bytt ut vörtmixet mot oliver, russin och honung.
Instruktioner
- Värm upp degvätskan till 37 grader för vbanlig jäst och ca 45 gradier för torrjäst.
- Smält margarinet i en kastrull och blanda i honung och lättöl eller vatten.
- Låt degvätskan bli ljummen.
- Finfördela jästen i en degbunke och tillsätt degvätskan och olivhack och russin.
- Blanda i mjölsorterna och rör samman till en smidig deg.
- Låt degen jäsa ca 1 timma till dubbel volym.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar Arbetadegen så lite som möjligt till två limpor.
- Lägg dem i formarna och låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
- Sätt in formarna i 175 grader varm ugn och grädida i ca 35-40 minuter.
- Pensla limporna ett par gånger under gräddnings-tiden med varmt vatten.
- Ta ut de färdiggräddade limporna och låt stå kvar i formarna ett tag innan de stjälps upp på galler.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar