Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchiniplättar

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott och grönt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv zucchinin grovt och bred ut den på en handduk i 20 minuter för att överskottsvätskan ska dras ur.
  2. Hacka salladslöken fint, lägg i en bunke och smula över fetaosten. Hacka persiljan och myntan och lägg i tillsammans med den torkade myntan och paprikapulvret.
  3. Tillsätt mjölet, salta och peppra ordentligt och rör runt. Rör ner äggen ett i taget och blanda ordentligt. Tillsätt till slut zucchinin. Smeten kommer att bli klumpig och det är ingen fara - det ska vara så!
  4. Värm en stor stekpanna, häll i lite olja och klicka i smeten (en rågad matsked brukar vara lagom). Platta till smeten lite och stek cirka två minuter på varje sida tills plättarna blivit gyllenbruna. Lägg de färdiga plättarna på ett fat.
  5. Tvätta limefrukterna noga och skär dem i klyftor. Dekorera fatet med klyftorna och pressa lite limesaft över plättarna till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.