Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchiniplättar med fetaost och dill

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Lättlagade gröna plättar med otroligt god smak. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök. Blanda gärna gul och grön zucchini för extra snygg finish!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv zucchinin grovt. Lägg rivet i ett durkslag och krama ur vätskan. Ansa och finhacka salladslöken. Smula fetaosten.
  2. Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt zucchini, lök, smulad fetaost, finskuren dill, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Stek plättar i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills plättarna har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera gärna med vitlöksyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.