Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad majrova med champinjoner och ruccolasallad, spenat och kesofyllda tortellini med tomatconfit och sås på mandlar och basilika

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett av de vinnande recepten till tävlingen årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med tomatconfit. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg på ett bläck med olivolja, salt, peppar, socker, vitlök, timjan och basilikastjälk. Torka i ugn ca 2 timmar på 80 grader. Skala majrovorna och koka dem mjuka i saltat vatten, låt svalna och grilla dem sedan på båda sidor. Skiva champinjonerna och stek, deglacera med grädde och låt koka in, smaka av med salt och peppar. Strimla pak soistjälkarna och sautera snabbt, blanda med champinjoner och ruccolasallad.Pasta: Blanda ihop samtliga ingredienser till pastadegen och låt vila. Låt keson rinna av medan du river parmesanosten och sauterar spenaten. Blanda ihop keso, parmesan-ost och spenat, smaka av med salt och peppar.Kavla ut pastan och stansa ut rundlar, lägg lite fyllning på varje och vik ihop till en tortellini, 3 st/person. Kokas i saltat vatten med olivolja ca 2 minuter.Sås: Mixa mandlar med basilika, vitlök och olivolja. Skall vara grovkorning. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.