Det ska jag nog prova till advent
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla ingredienser till degen gärna i matberedare.
Tryck ut hälften av degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) Sätt in formen och resten av degen i kylskåp.
- Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar (den ska inte koka) Låt krämen svalna och rör i vaniljsockret.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Bred ut krämen på botten av pajdegen.
Lägg på äppelklyftorna och hela eller grovhackade nötter.
Rulla ut resten av degen till drygt fingertjocka rullar och lägg dem över äppelklyftorna.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
Servera kakan till kaffe eller te.
- Laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och vispgrädde.
- Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölken mot havre, soja, eller risdryck.
Byt ut grädden mot havre eller sojagräddersättning.
Publicerat den
23 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar