Äkta chiligryta

En gryta som smakar chili.

Ingredienser

1,2 kg högrev
Olja till stekning
1 pkt bacon, 140 g
2 gula lökar
2 morötter
5 stjälkar blekselleri
10 vitlöksklyftor
2 1/2 spanska chilipepparfrukter, urkärnade
2 1/2 chilifrukter, rökta, chipotle
2 msk ingefära, finhackad
2 burkar krossade tomater
5 dl ljust öl
2 1/2 dl oxbuljong
1 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 msk oregano
2 lagerblad
2 röda paprikor

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
4844
Sparat:
36

Gör så här

Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn det i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.

Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Chiligryta recept
av styvan
över 2 månader
över 2 månader
av rekyl
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.