Äkta chiligryta

En gryta som smakar chili.

Ingredienser

1,2 kg högrev
Olja till stekning
1 pkt bacon, 140 g
2 gula lökar
2 morötter
5 stjälkar blekselleri
10 vitlöksklyftor
2 1/2 spanska chilipepparfrukter, urkärnade
2 1/2 chilifrukter, rökta, chipotle
2 msk ingefära, finhackad
2 burkar krossade tomater
5 dl ljust öl
2 1/2 dl oxbuljong
1 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 msk oregano
2 lagerblad
2 röda paprikor

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
5041
Sparat:
37

Gör så här

Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn det i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.

Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.

LIKNANDE RECEPT

Chiligryta recept
av styvan
över 2 månader
över 2 månader
av rekyl
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.