- Serverar: 10 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Äkta supergod majonnäs. Receptet är taget från AMU i Hbg, där jag gjorde min kockutbildning.
Instruktioner
- Blanda senaps pulvret med vatten
Tillsätt äggulorna, salt och peppar
Tillsätt oljan under vispning först droppvis och sedan i en fin stråle
När majonnäsen börjar tjockna tillsätt lite vinäger. Gör detta i omgångar tills alla olja och vinäger är tillsatt.
Smaksätt med worchestersås.
Häll upp majonnäsen i en ren bunke.
Täck ytan med smörpapper. förvara i kyl
- Se till att alla ingredienser har samma temperatur (rumstemperatur eller kylskåpskalla)
Häll ej i oljan för snabbt utan i en fin och jämn stråle.
Publicerat den
18 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det rätt mängd salt uppgivet? Majonnäsen gick ihop jättefint men den blev oanvändbar pga saltet. den blev ittersalt.