Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älg med ädelost och svamp

 
Skriv ut

Älggrytan med ädelost och svamp tar sin tid att laga, men den är värd att på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar. Bryn det i smör o omgångar. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Häll över buljong. Tillsätt vinäger, timjan och gelé.
  2. Sjud grytan i ca 45min eller tills köttet är mört. Skala och tärna lök och morot grovt. Bryn det och lägg ner det i grytan efter halva tiden.
  3. Blanda samman mjöl och vatten. Rör det i grytan och sjud ytterligare 5 min.
  4. Stek svampen i smör och rör ner den i grytan. Smaka av med kryddor.
  5. Smula ädelosten, dela tomaterna och strö det över grytan.
  6. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.