Älggrytan med ädelost och svamp tar sin tid att laga, men den är värd att på!
Instruktioner
- Skär köttet i grytbitar. Bryn det i smör o omgångar. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
Häll över buljong. Tillsätt vinäger, timjan och gelé.
- Sjud grytan i ca 45min eller tills köttet är mört.
Skala och tärna lök och morot grovt. Bryn det och lägg ner det i grytan efter halva tiden.
- Blanda samman mjöl och vatten. Rör det i grytan och sjud ytterligare 5 min.
- Stek svampen i smör och rör ner den i grytan. Smaka av med kryddor.
- Smula ädelosten, dela tomaterna och strö det över grytan.
- Servera med ugnsstekta potatisklyftor och svartvinbärsgelé.
Publicerat den
28 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar