Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket intressant!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet så att det inte är iskallt när du ska bryna det. Salta och peppra.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftan. Skala moroten och skär i slantar. Skala steklökarna.
  3. Bryn köttet i de 2 msk smör i en stor gryta tillsammans med vitlöken, morotsslantarna och steklökarna. Häll i rödvinet, lagerbladen och timjanen. Puttra försiktigt 1 timme under lock.
  4. Tärna fläsket. Ansa svampen och skär i kvartar. Fräs fläsket i 1 msk smör några minuter, häll i svampen och fortsätt fräsa tills den blivit lite brynt. Salta och peppra.
  5. Koka matvetet. Gör som de säger på paketet. Hacka persiljan. Vänd ner i matvetet när det kokat klart. Koka haricots vertsen ett par minuter. Låt rinna av.
  6. Häll ner fläsket/svampen och chokladen i grytan när den kokat klart. Rör om och värm några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med matvetet och haricots vertsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.