Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj extra allt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Alla behöver en otroligt god äppelpaj i sin repertoar. Den här pajen kombinerar frasig botten med krämig mazarinfyllning, krispiga äpplen och knaprig topping. En favorit som går hem hos de flesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop vetemjöl, socker och smör till en grynig massa. Du kan även köra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen tunt, ca 3 mm och klä en pajform med den. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Riv mandelmassan och lägg ner i en bunke. Rör ner nymald kardemumma, smör, grädde/mjölk och maizena. Du kan även mixa ihop allt i en matberedare.
  4. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär i mindre bitar. Blanda äppelbitarna med nymald kardemumma, kanel, sötmandel och rårörsocker i en bunke.
  5. Blanda ihop socker, vetemjöl, havregryn och bakpulver i en bunke till en smulig topping. Tillsätt smöret och nyp ihop till en grynig massa.
  6. Fördela mazarinfyllning i pajskalet. Strö sedan ut äpplena och avsluta med havretoppingen. Grädda i ca 50 minuter eller tills pajen har fått fint med färg. Låt svalna något innan servering.
  7. Servera gärna pajen med vaniljvisp eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.