Alla behöver en otroligt god äppelpaj i sin repertoar. Den här pajen kombinerar frasig botten med krämig mazarinfyllning, krispiga äpplen och knaprig topping. En favorit som går hem hos de flesta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Nyp ihop vetemjöl, socker och smör till en grynig massa. Du kan även köra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen tunt, ca 3 mm och klä en pajform med den. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
- Riv mandelmassan och lägg ner i en bunke. Rör ner nymald kardemumma, smör, grädde/mjölk och maizena. Du kan även mixa ihop allt i en matberedare.
- Skala äpplena och kärna ur dem. Skär i mindre bitar. Blanda äppelbitarna med nymald kardemumma, kanel, sötmandel och rårörsocker i en bunke.
- Blanda ihop socker, vetemjöl, havregryn och bakpulver i en bunke till en smulig topping. Tillsätt smöret och nyp ihop till en grynig massa.
- Fördela mazarinfyllning i pajskalet. Strö sedan ut äpplena och avsluta med havretoppingen. Grädda i ca 50 minuter eller tills pajen har fått fint med färg. Låt svalna något innan servering.
- Servera gärna pajen med vaniljvisp eller lättvispad grädde.
Publicerat den
28 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar