Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk Nouc Cham sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kryddig sötstark sås med mycket syra i som passar perfekt till Vietnamesiska vårrullar. Såsen är också väldigt god att blanda i wok, eller doppa traditionella friterade vårrullar i.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka chilifrukterna och pressa vitlöksklyftorna. Koka upp vatten och blanda i socker tills sockret har löst sig. Blanda därefter i fisksås, färskpressad lime, finhackad chili och den pressade vitlöken. Låt stå kallt i minst 30 minuter – gärna i flera timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.