Denna ljuvliga paj är smaksatt med belgiskt körsbärsöl som tar denna paj till en helt ny nivå!
Instruktioner
- Kör ihop vetemjöl, kakao, salt och smör i en matberedare tills ingredienserna precis har bildat smulor. Häll över smulorna i en skål och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen lite, linda in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram pajdegen ur kylskåpet och kavla ut den så att den passar en springform, 24 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten av formen och klä den sedan med degen och nagga degen. Fyll på med torra gula ärtor och grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 125 grader. Pensla smält choklad över pajskalet medan det fortfarande är ljummet. Låt det sedan svalna helt.
- Fyllning:
Vispa ihop alla ingredienser i en skål och värm dem över vattenbad till 62 grader. Sila över vätskan i en annan skål och ta bort skummet som bildats på ytan. Häll fyllningen i skalet.
- Grädda pajen i 25 minuter. När 25 minuter har gått så mäter du temperaturen på krämen i mitten, den ska vara 70 grader. Om den inte är det låter du den stå en stund till. Ta ut pajen och låt den svalna i rumstemperatur, helst över natten.
- Vid servering garnerar du pajen med blåbär och björnbär och pudrar över lite florsocker.
Publicerat den
5 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar