Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långängens bärpaj

 
Skriv ut

På bilden är det björnbär på kakan. Pajdegen är lite annorlunda och mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka samman smör, vetemjöl, salt och socker till en smulig massa. Tillsätt äggen och samla ihop till en deg. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord.
  3. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen. Stöd gärna pajkanterna med lite folie.
  4. Grädda skalet i 10 minuter. Låt det svalna. Rör mandelmassa, smör och ägg till en jämn smet.
  5. Bred ut den i pajskalet och strö på bären.
  6. Grädda i 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.