Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina favoritbakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dom här bakelserna kan man ha i frysen, lättillgängliga för alla högtider. Jul, nyår, påsk el födelsedag. Jättegoa´!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt i socker och nötter. Klicka ut i 20 bullformar av aluminium. Grädda i 175 g ugn ca 15 min. Låt svalna. Krämen: Blanda äggulor, socker och grädde i kastrull. Låt sjuda till en tjock kräm. Blanda i det smälta smöret, vaniljsockret och apelsinskalet. Låt svalna. Fördela krämen på nötformarna. (Här kan man frysa in dom, tinar medans du sätter på kaffe) Klicka på vispad grädde och garnering efter smak, tex jordgubbar, persikor, kiwi. Marsipantomtar till jul och kycklingar till påsk. Chokladdoppad jordgubbe och en liten svensk flagga till studenten tex. Låt fantasin flöda!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EllinorFalck 5 juni 2009

    Goda och jättesmidigt att ha färdigt i frysen, jag gjorde dem med mald mandel kan tänka att det blir lite mer smak med malda nötter. Perfekt vid fester där man inte vet hur många som kommer eller bara ha i frysen vid oväntade besök.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.