Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baskisk fiskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Godast är den här grytan om den lagas i sista stund men den kan göras färdig till hälften dagen innan om man så vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Ta kärnhuset ur paprikan och skär den sedan smått som löken. Skär tomaterna grovt. Spara spadet. Finhacka persiljan. Gör i ordning musslorna för kokning: Skrapa dem och ta med en tång bort "tofsen". Skölj dem ordentligt i kallt vatten. Skär torsken i 2 ½ cm tjocka bitar. Lägg den gärna i isvatten tills den skall kokas. Sätt en rejäl kastrull på ganska stark värme. Häll i 1 knapp dl olja, som du låter bli lagom het innan du lägger i löken. Fräs den utan att brynas i 3-4 minuter. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare några minuter innan det är dags för tomater med spad. Ta några tag med pepparkvarnen och tillsätt 1 tsk salt. Häll på vin och låt det småkoka i fem minuter. Till sist tillsätter du vitlök och persilja. Så här långt kan du preparera i förväg. Låt alltsammans koka upp. Lägg i torsk och musslor och när det åter kokar lägger du på lock och sänker värmen, så att det endast sjuder sakta. Efter 5-6 minuter tar du grytan av värmen och sätter den på bordet att genast njutas. Ett gott vitt grovt bröd är det enda som behövs till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.