Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med kokos och vit choklad

 
  • Serverar: 7-9 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Har man bråttom kan man få snilleblixtar. Detta vart ett lyckat experiment! Mått och tid i ugnen är ungefärliga, då jag är dålig på att anteckna mina experiment.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna smöret och blanda det med mjölet och rör sedan snabbt i vattnet så får du en bra deg. Tryck ut/kavla ut i en form med löstagbar kant.
  2. Värm bär, vatten och socker och rör i potatismjöl. Ungefär som när man gör blåbärskräm. Häll "krämen" över pajbotten och strö sedan över kokos och hackad vit choklad. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 min. Är man osäker på om bottnen är klar kan man flytta ner pajen lite. Servera med vaniljsås eller glass - Låt väl smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.