Bostongurka

Bostongurka är en svensk uppfinning.
Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressing och dipsås.
Bostongurka är en inläggning bestående av mycket fint tärnad gurka och ett antal kryddor,
bl.a. paprika och senapsfrö.

Bostongurka
Källa: Internet
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 kg västeråsgurka
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 tsk riven pepparrot
1/2 tsk natriumbensoat

Lag :
1 dl ren ättika, 24 %
3 dl vatten
4 dl socker
1 tsk salt
1 tsk stötta gula senapsfrön

Betyg (5 röster)
Visningar:
12701
Sparat:
251

Gör så här

Borsta gurkan väl under rinnande vatten.
Skala löken.
Skölj paprikan.
Kärna ur den.
Hacka eller riv allt i matberedaren eller för hand.
Koka upp ättika, vatten, socker, salt och senaps-frö i en gryta.
Rör ner gurkmassan.
Koka sakta utan lock tills röran tjocknat, cirka 20 minuter.
Rör om då och då.
Rör ner pepparroten och natriumbensoatet utrört i lite av den heta massan.
Häll upp gurkan i små glasburkar.
Sätt på täta lock.
Förvaras kallt.
Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressingar och dipsås.
Färdig att ätas efter 1 vecka.
Hållbarhet, minst 6 mån

LIKNANDE RECEPT

Bostongurka recept
av Isac1
över 2 månader
över 2 månader
av magan2
över 2 månader
av jimboz
över 2 månader
av Aron
över 2 månader
av Gillsan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.