Bostongurka

Bostongurka är en svensk uppfinning.
Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressing och dipsås.
Bostongurka är en inläggning bestående av mycket fint tärnad gurka och ett antal kryddor,
bl.a. paprika och senapsfrö.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: gurka
Betyg (5 röster)
Bostongurka

Gör så här

Borsta gurkan väl under rinnande vatten.
Skala löken.
Skölj paprikan.
Kärna ur den.
Hacka eller riv allt i matberedaren eller för hand.
Koka upp ättika, vatten, socker, salt och senaps-frö i en gryta.
Rör ner gurkmassan.
Koka sakta utan lock tills röran tjocknat, cirka 20 minuter.
Rör om då och då.
Rör ner pepparroten och natriumbensoatet utrört i lite av den heta massan.
Häll upp gurkan i små glasburkar.
Sätt på täta lock.
Förvaras kallt.
Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressingar och dipsås.
Färdig att ätas efter 1 vecka.
Hållbarhet, minst 6 mån

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Västeråsgurka, Gul lök, Röd paprika, Grön paprika, Pepparrot, Natriumbensoat, Ättika (24%), Vatten, socker, Salt, Gula senapsfrön
Visningar:
15648
Sparat:
267

LIKNANDE RECEPT

Bostongurka recept
Fylld frukostko..
av Isac1
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
Min goda pastas
av magan2
över 2 månader
Mc Donalds dres
av jimboz
över 2 månader
Smörgåstårta Go
av Aron
över 2 månader
Kycklingröra me
av Gillsan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.