Bostongurka är en svensk uppfinning. Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressing och dipsås. Bostongurka är en inläggning bestående av mycket fint tärnad gurka och ett antal kryddor, bl.a. paprika och senapsfrö.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Söndagen hade jag tio glasburkar men nu, torsdag, har jag bara två kvar. Resten frossade av vänner. Tack för recepten.
Klar favorit i familjen, kommer hädanefter alltid göra min egna och inte köpa! TAck för receptet!
Hej! Tyvärr finns västeråsgurka bara i höst. Jag försökte recepten med slangurka. Och det fungerar mycket bra. Nu kann jag koka bostongurka hela året.
Hej MrsC! Din Bostongurka smakar så härligt at jag ber dig om tillåtelse för att skriver recepten på tyska matsidor. Här finns ingen jämförligt.
Hej, eftersom att ja inte kan slut att koka Bostongurka har jag två frågor. Måste jag tillsätter natriumbensoat för hållbarheten? Min Bostongurka smaka verkligen bra efter ett år. Vad är syltsocker? Innehåller det gelatin? I Jag använder i Tyskland gelésocker. Om man tar inte för mycket av det blir konsistensen underbar. Recepten är fantastisk.
Jättegott. Har massor med slanggurka i växthuset. Går bra att göra på den också. Har gjort en andra sats idag. Betyg fem om jag får bestämma.
Otroligt god ! Bättre än mitt gamla recept som jag nu har bytt mot denna TACK !