Bresaola med grillade päron och fårost

Härlig sallad med en god kombination av sälta och sötma.
Bresaola är lufttorkat nötinnanlår som ofta serveras i Italien.

Ingredienser

2 päron
1 msk olivolja
70 g rucola
150 g bresaola
100 g pecorino eller annan fårost

Dressing:
4 msk olivolja
2 msk pressad citonsaft
2 msk vit balsamvinäger
Flingsalt
Nymald svartpeppar

Servering:
Färskt lantbröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
209
Sparat:
12

Gör så här

Kärna ur päronen och skär dem i cm tjocka skivor längs med. Hetta upp en grillpanna på hög värme och fördela 1 msk olivolja över pannan. Grilla päronskivorna någon minut per sida.

Varva rucola med bresaola och päron på ett stort fat. Hyvla över pecorino eller annan fårost. Blanda sammans dressingen och ringla den över salladen.

Servera salladen med ett gott lantbröd

LIKNANDE RECEPT

av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av sajoh69
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Namnam1
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader