Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie med saffranstopp

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kladdig brownie med krämig och gul saffranstopp blir fint på adventsfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör i kakao och vispa smöret slätt. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Hacka nötterna och rör ner i smeten.
  3. Häll smeten i en form, 20x30 cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 35 minuter. Låt kallna.
  4. Koka upp saffran och grädde. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Låt glasyren stelna lite innan den breds över kakan. Låt glasyren stelna helt och skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.