Kladdiga Brownies som toppas med en lyxig tryffeltopping med smak av Amarula.
Instruktioner
- Tryffel:
Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt tills chokladen börjar smälta. Tillsätt likören och rör tills tryffeln är slät. Häll upp den i en skål, täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme tills den halvstelnat och har krämig konsistens.
- Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljpulver och blanda. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner vetemjölet och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en form 20x20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt den svalna.
- Lossa kakan och bred ut tryffeln. Har tryffeln inte blivit så tjock att den är bredbar så kan du ställa in den i kylen en stund. Skär kakan i lagom stora bitar. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Publicerat den
6 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar