Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med Amarula

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kladdiga Brownies som toppas med en lyxig tryffeltopping med smak av Amarula.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tryffel: Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt tills chokladen börjar smälta. Tillsätt likören och rör tills tryffeln är slät. Häll upp den i en skål, täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme tills den halvstelnat och har krämig konsistens.
  2. Brownie: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljpulver och blanda. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner vetemjölet och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en form 20x20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt den svalna.
  4. Lossa kakan och bred ut tryffeln. Har tryffeln inte blivit så tjock att den är bredbar så kan du ställa in den i kylen en stund. Skär kakan i lagom stora bitar. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.