Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunkakor med mintchoklad

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mintchokladkakor. Mums. Har man inte den angivna bakformen, kan man göra kakorna i en vanlig långpanna med dubbelsats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 22,5 cm kvadratisk bakform. Ställ undan den.
  2. Blanda socker, smör och vatten i en medelstor mikrovågstålig blandningsskål. Låt den behandlas i mikrovågsugnen med inställningen HÖG i 2 1/2 till 3 minuter eller tills smöret smält. Rör i de halvsöta chokladchipsen, rör om försiktigt tills de har smält och blandningen är väl blandad. Rör i vanilj; låt det stå i 5 minuter för att kallna.
  3. Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en liten skål; rör om så de blandas.
  4. Vispa in ägg i chokladblandningen, lite åt gången med en sked. Lägg i mjölblandningen; blanda väl. Rör i mintchokladbitarna. Sprid smeten jämnt över bakformen.
  5. Grädda i 25 minuter så blir det kolaliknande kakor och i 30 till 35 minuter för kakliknande brunkakor.
  6. Förflytta formen till gallret; låt den svalna helt. Skär upp i kvadrater på 5,6 cm. Sikta över florsocker i finmaskig sil.
  7. Lägg dem tätt inpackade i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
  8. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.