- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Perfekt rätt att bjuda ett par vänner på en fredagkväll. En av barnens favoriträtter när de var små och förstås fortfarande, även om jag för min dotters skull får göra en vegetarisk variant.. Då byter jag ut fläskfiléen mot quornfile el quornbitar istället.
Instruktioner
- Putsa filéerna och och skär i cm tjocka skivor. Bryn köttet i stekpanna i omgångar i lite olja.Lägg köttet i en stor ugnsform med höga kanter. Salta och strö över vitpeppar efter egen smak. Häll de avrunna champinjonerna över köttet men spar vätska från ca 1 burk till såsen.
- Tillaga såsen enligt förpackning och tillsätt grädde, champinjonspad och pressad vitlök. Var försiktig så att inte såsen bränns vid.
Häll såsen över kött och champinjoner och strö över rikligt med ost. Grädda i 225 grader i ca 40 min tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis och en god sallad.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar supergott, jag ska nog ta och testa det näst-nästa helg (för nästa helg är det ju Halloween-mat som gäller ;) )