Gott tillsammans med varma tillbehör som ugnsrostade rotsaker, klyftpotatis och bearnaisesås om den serveras som huvudrätt men den passar även utmärkt på en italiensk buffé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Salta och peppra kycklingen och bryn den. Stek färdigt i ugnen 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Låt svalna och ställ kallt.
- Förbered dressingen genom att vispa ihop alla ingredienserna utom den soltorkade tomaten. Ställ kallt.
Hit kan man förbereda dagen innan.
- 3-4 timmar innan rätten ska serveras skivar du kycklingen, skär ringar av oliverna, delar körsbärstomaterna mitt itu och strimlar basilikan grovt.
Strimla soltorkade tomater och tillsätt i dressingen.
Lägg upp kyckling på ett serveringsfat och häll över det mesta av dressingen. Fördela tomater, oliver och basilika vackert över kycklingen och ringla över resten av dressingen. Ställ in i kylen igen tills serveringen.
Publicerat den
8 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar