Det här receptet provade jag i helgen. Rena drömmen.
Instruktioner
- Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och blanda ner det. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Platta ut blandningen i formen.
- Tina och mixa mangon slät, blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
- Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten och blanda väl. Häll blandningen i formen.
- Rippel: Lägg det ½ gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll hälften i en kanna och ställ undan den till servering. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och lå det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till ett vackert mönster. Ställ cheesecaken i kylen i ca 3 timmar, tills den stelnar. Servera kvarvarande mangosås vid sidan om.
Publicerat den
4 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar