Ljuvliga chokladcupcakes med äppelbitar i, toppade med kryddig kanelfrosting.
Instruktioner
- Ger 18 cupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål. Ställ att kallna i kylen. Vispa smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget under vispning.
- Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda försiktigt ner mjölblandning och chokladblandning i smeten i omgångar.
- Fördela smeten i bullformar av papper ställda i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ställ att kallna på galler.
- Sockerlagsäpplen: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små kuber, ca ½x½ cm. Koka upp vatten, socker och äpplen i en kastrull och koka tills vattnet dunstat och äpplena blivit mjuka, ca 10 minuter. Låt kallna. Gör ett hål i varje cupcake med en vass kniv eller äppelurkärnare. Fyll igen hålen med äpplen.
- Kanelfrosting: Vispa smör, färskost, florsocker och kanel krämigt. Spritsa frostingen på cupcakesen. Garnera med sockerblommor eller strössel.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar