Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crépes med köttfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt god bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225-250°
  2. Rör samman mjölet med mjölken till en slät smet. Vispa i äggen, ett och ett, under fortsatt vispning. Tillsätt grädde och smör. Vispa till en jämn smet och häll i det smälta matfettet. Hetta upp en crèpespanna eller liten stekpanna. Smörj den till den första crèpsen, sedan behövs det inte. Grädda tunna crèpes.
  3. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp mjukt och glansigt. Tillsätt färsen och fräs tills allt är lätt brynt och smuligt. Tillsätt creme fraiche och senap. Låt allt puttra samman. Smaka av med salt, peppar och soja.
  4. Lägg ut crèpesen och fördela färsfyllningen på ena halvan. Rulla ihop och lägg dem på smord eldfast fat. Strö över riven ost. Hit kan du förbereda crèpesen. Gratinera tills osten har fått lite färg och allt är genomvarmt. Bjud en sallad till!
  5. Tips! En sallad smakar alltid gott till maten. Avsluta gärna med lite färsk frukt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.