Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den goda kycklingpajen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här har jag använt färdig grillad kyckling (använde endast filéerna men det är ju en smaksak) men man kan naturligtvis tillaga kycklingfiléerna själv och få den kryddningen man gillar.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl och margarin till en grynig massa, tillsätt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, undvik att använda porslinsformar då degen lätt blir "svampig" i botten då. Ställ in formen i kylskåpet minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Gör under tiden iordning fyllningen. Rensa ut köttet från kycklingen och dela bitarna i småbitar. Hacka löken och skär salamin i små kuber. Dela broccolibuketterna om de är stora. Stek löken i margarinet, lägg i kycklingen, salamin och värm upp. Tillsätt broccolin och rör om. I med tomatpuré och grädde och låt allt puttra ihop tills grädden tjocknat. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över den rivna osten och oregano (mängd efter smak) In i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått färg. Servera tillsammans med en tomat-purjolök sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • madbi01 26 maj 2013

    URGOD paj! Har gjort den hemma flera gånger och alla ÄLSKAR den! Tack så jättemycket för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.