Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elins chicken korma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En indisk favorit! Det här är en kombination av flera olika recept som jag provat mig fram till. Det är lite pyssel med garanterat värt det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp kycklingen i ca 5x5 cm stora bitar och blanda med ingefära, vitlök och yoghurt. Marinera över natten. Purréa löken och chilin med stavmixer eller i blender, addera lite vatten om det inte vill bli slätt. Värm upp vegetabilisk olja i en panna på medehög värme, lägg i koriander, svartpeppar, gurkmeja och garam masala och stek i en minut eller tills det börjar dofta. Kryddorna måste i från grunden, annars blir rätten smaklös. Höj värmen och lägg i lökpurén, stek och rör om ordentligt i 10 minuter.
  2. Lägg i den marinerade kycklingen och fortsätt steka under omrörning i 10 minuter. Lägg i coconut cream och vatten så att det precis täcker. Koka upp och rör om till kokosnötskrämen är upplöst. Lägg i malda mandlar och russin. Lägg ett lock för pannan och låt sjuda i ca 40 minuter.
  3. Smaka av med salt och citronjuice. Servera med ris toppat med rostad lök och eventuellt ett naanbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hskov 19 november 2016

    Jättegott!! Har gjort den flera gånger nu. Ang. Garam Masala, detta finns med olika styrkor. Om man använder den som finns som vanlig kryddburk ska man INTE ta 44g. 10g räcker då. Har aldrig haft i russin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.