Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra grön spaghetti bolognese

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig bolognese med extra grönt blir en snabblagad och god middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. skala morötterna. Grovriv dem och zucchinin. Skär stjälksellerin i små tärningar. Stek bacon, lök, vitlök och alla grönsaker i lite olja i en gryta ca 5 minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
  2. Rör i tomatpuré och rödvin och låt det småkoka tills vinet kokat in. Tillsätt krossade tomater, oregano, socker, salt och peppar och låt sjuda 15 minuter. Såsen ska bli tjock med endast lite vätska kvar. Smaka av.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll såsen på spaghettin i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan och rikligt med hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.