Falugryta med pepparrotssås

Populär vardagsmat!

Ingredienser

500 g falukorv
1 purjolök
2 morötter
1 palsternacka
Ca 10-12 potatisar
2 buljongtärningar
1 liter vatten
3 lagerblad
Ca 20 vitpepparkorn

Pepparrotssås:
2 dl crème fraiche
2-3 msk riven pepparrot
1 tsk pressad citronsaft
½ tsk salt
1 krm peppar
Klippt persilja

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1549
Sparat:
45

Gör så här

Skala potatisen och skär den i jämntjocka skivor. Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan. Skär korven i skivor.

Varva potatis, morötter, purjolök, palsternacka och korv i en kastrull. Häll över vatten och tillsätt lagerblad, pepparkorn och smulad buljong.
Låt allt koka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Blanda samman alla ingredienserna till den kalla pepparrotssåsen. Smaka av.

Strö rikligt med klippt persilja över falukorvsgrytan och bjud pepparrotssåsen till.

LIKNANDE RECEPT

Falugryta recept
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av irko
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.