- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En, i mitt tycke i alla fall, väldigt god köttfärslimpa som jag hämtat inspirationen till från USA. Inte det nyttigaste jag lagat, men ibland måste man ju få njuta lite också...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Fräs champinjonerna i en stekpanna samtidigt som du skivar rödlöken rätt tunt. Krydda svampen rikligt med aromat och peppar. När den fått färg, tillsätt löken och stek tills den börjar karamelliseras. Ställ undan pannan och låt svalna.
- Tag bort kanterna från brödet och skär det i små kuber. Låt dem svälla i grädden i 10 minuter. Skiva fefferonin i lagom stora bitar. Blanda sen ihop alla ingredienserna i en stor bunke till en jämn smet. Häll i de stekta champinjonerna och löken, samt krydda efter smak. Var lite försiktig med saltet då köttfärslimpan även kommer få sälta från baconet.
- Ta fram en avlång brödform på ca 1-1 ½ liter. Lägg baconet i formen så att ändarna hänger ut lite över kanten. Skeda i smeten och vik över baconet så att det omger hela limpan. Grädda i 40 minuter, tag ut och låt vila några minuter.
- Servera American style med potatismos eller Mac n Cheese, brunsås, lingonsylt och inlagda bönor. Njut.
Publicerat den
20 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar