Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantastisk köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En, i mitt tycke i alla fall, väldigt god köttfärslimpa som jag hämtat inspirationen till från USA. Inte det nyttigaste jag lagat, men ibland måste man ju få njuta lite också...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs champinjonerna i en stekpanna samtidigt som du skivar rödlöken rätt tunt. Krydda svampen rikligt med aromat och peppar. När den fått färg, tillsätt löken och stek tills den börjar karamelliseras. Ställ undan pannan och låt svalna.
  2. Tag bort kanterna från brödet och skär det i små kuber. Låt dem svälla i grädden i 10 minuter. Skiva fefferonin i lagom stora bitar. Blanda sen ihop alla ingredienserna i en stor bunke till en jämn smet. Häll i de stekta champinjonerna och löken, samt krydda efter smak. Var lite försiktig med saltet då köttfärslimpan även kommer få sälta från baconet.
  3. Ta fram en avlång brödform på ca 1-1 ½ liter. Lägg baconet i formen så att ändarna hänger ut lite över kanten. Skeda i smeten och vik över baconet så att det omger hela limpan. Grädda i 40 minuter, tag ut och låt vila några minuter.
  4. Servera American style med potatismos eller Mac n Cheese, brunsås, lingonsylt och inlagda bönor. Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.