Fisklasagne

Det här är en god lasagne som smakar lite kräfta från dillfrö och tomat. Saftig och lite krämig är den likaså...

Fisklasagne
Källa: Lars Paulsson
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

500 g sejfiléer eller annan vitfisk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatsås.
0,5 st purjolök
1 msk smör
400 g tomater, krossade
½ msk dillfrö
1 st höns eller fiskbuljongtärning

Ostsås:
5 dl kelda ostsås
1 dl västerbottensost, + 1 dl, riven
200 g lasagneplattor, färska

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2860
Sparat:
41

Gör så här

Tomatsås:
Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min.

Ostsås:
Häll upp ostsåserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl västerbottensost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan.

Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v.

Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

Servera genast med sallad.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Fisklasagne recept
av Annafbg
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av linnean
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.