Det här är en god lasagne som smakar lite kräfta från dillfrö och tomat. Saftig och lite krämig är den likaså...
Instruktioner
- Tomatsås:
Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min.
- Ostsås:
Häll upp ostsåserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl västerbottensost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan.
- Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v.
- Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
- Servera genast med sallad.
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar