Fisklasagne

Det här är en god lasagne som smakar lite kräfta från dillfrö och tomat. Saftig och lite krämig är den likaså...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk
Fisklasagne
Källa: Lars Paulsson
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

500 g sejfiléer eller annan vitfisk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatsås.
0,5 st purjolök
1 msk smör
400 g tomater, krossade
½ msk dillfrö
1 st höns eller fiskbuljongtärning

Ostsås:
5 dl kelda ostsås
1 dl västerbottensost, + 1 dl, riven
200 g lasagneplattor, färska

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2977
Sparat:
41

Gör så här

Tomatsås:
Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min.

Ostsås:
Häll upp ostsåserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl västerbottensost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan.

Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v.

Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

Servera genast med sallad.

LIKNANDE RECEPT

Fisklasagne recept
av Annafbg
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av linnean
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.