Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med saffran

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god, för att få den lite matigare brukar jag lägga i lite finstrimlade morötter och potatis.

Ingredienser

Instruktioner

Skär paprika i tärningar, strimla purjolök. Fräs paprika och purjo i smöret i en gryta. Skär tomat i tärningar, tillsätt tomat, vatten, vitt vin, fiskbuljongtärningar, saffran, timjan och pressad vitlök Låt detta koka i 10 min. Blanda vetemjölet med grädden. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i grytan, och blanda i grädde och mjölblandningen. Låt detta sjuda tills fisken är klar. ca 5min. Lägg räkor eller kräftstjärtar i soppa just innan den ska ätas. De ska ej koka. Lägg en klick creme fraiche eller aioli i sopppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.