Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med rucolaolja

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Fläskfilé som serveras kall med rucolaolja. Passar bra på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 125°
  2. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor.
  3. Skala och finriv vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar.
  4. Gnid in filéerna med blandningen.
  5. Bryn i stekpanna runt om tills de fått fin färg. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
  6. Lägg över i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°C. Låt svalna.
  7. Skär köttet i tunna skivor på snedden och servera med rucolaolja.
  8. Rucolaolja: Mixa rucola med vitlöksklyftorna och oljan. Smaka av med salt och peppar. Blanda i lite rivet citronskal.
  9. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.