Fläskfilé som serveras kall med rucolaolja.
Passar bra på buffébordet.
Instruktioner
- Ugn 125°
- Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor.
- Skala och finriv vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar.
- Gnid in filéerna med blandningen.
- Bryn i stekpanna runt om tills de fått fin färg. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
- Lägg över i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°C. Låt svalna.
- Skär köttet i tunna skivor på snedden och servera med rucolaolja.
- Rucolaolja: Mixa rucola med vitlöksklyftorna och oljan.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda i lite rivet citronskal.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
14 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar