Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kladdkaka med dadlar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Helt oemotståndlig. Kladdig inuti med en lätt skorpa ovanpå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad eller i mikron. Blanda alla torra ingredienser och rör ner allt utom dadlarna i mjölblandningen. Häll smeten i en smord form och tryck ner halverade dadlar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med vispad grädde, grädden tar fram choklad- och dadelsmakerna än mer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.