Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frozen banana and peanuybutter cheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 13 timmar
Skriv ut

En oehört god cheesecake om man gillar jordnötssmör, vilket jag gör! Kommer uppskattas av många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Flera timmar innan, placera 2 bananer i frysen till skinnet blir svart, ta då ut bananerna och låt dem tina. Då får man riktigt mjuka bananer. Skala dem och mosa dem väl och ställ dem åt sidan.
  2. Blanda smöret och kexen, och tryck ner blandningen i en form med löstagbarbotten ca 22cm i diameter. Vispa socker, philadelphiaost och vaniljsocker tills den en slät smet. I en tredje skål rör runt i jordnötssmöret så den blir mjukare.
  3. Rör i ost mixen i jordnötssmöret, sen häller du i den mosade bananden och försiktigt blandar man i grädden. Häll mixen över kexbottnen och släta ut toppen. Frys kakan flera timman helst över natten. Innan servering låt kakan stå i 20 minuter i kylskåpet och sen skiva över resten av bananen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Soja 20 januari 2009

    Låter jättesmarrigt! Tänker göra den till söndag, då jag fyller år, återkommer med betyg. Soja

  • Soja 28 januari 2009

    Barnen tyckte den var jättegod, och tog om. Jag som är lite kräsen tyckte den var lite för "jolmig" och "maffig" men ett plus för att den är enkel att göra. Soja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.