- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Istället för grädde, som i det "äkta" italienska Spagetti Carbonara, så använder jag mig av crème Fraiche 15%. Det blir lite lättare, lite syrligare och det går MYCKET snabbare!
Instruktioner
- Koka upp vatten till pastan. Lägg i och låt koka under tiden du gör såsen, ca 10 minuter (beror på vilken pasta du använder).
- Strimla baconet och lägg i upphettad kastrull, låt fräsa i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av samt häll ur överskottsfett ur kastrullen.
- Lägg i baconet igen tillsammans med crème fraiche och sist osten som får smälta ihop till en god sås. Krydda med salt och peppar efter behag.
- Häll av pastavattnet, knäck ägget i pastagrytan och vispa upp det. Häll tillbaka pastan i grytan och rör runt så ägget blandas i. Häll över såsen och blanda allt, servera med en god grönsallad.
Publicerat den
2 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Din spagetti Carbonara är inte mer fusk än de som använder grädde. I originalet finns det nämligen inte grädde, utan det har tillkommit senare. I en "äkta" spagetti Carbonara är det endast Spagetti, fläsk, äggulor, svartpeppar och riven ost. Så du kommer rätt nära originalet i alla fall.