Spagetti Carbonara blir godast om man gräddkokar spagettin istället för att lägga såsen ovanpå spagettin. Låt allt sjuda ihop en stund!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Mumsigt och enkelt! Förvirrande angående peppar, kryddpeppar i ingredienserna och svartpeppar i "gör så här"? Jag körde iallafall med svartpeppar, tycker det ska vara det i en Carbonara
Fantastiskt! Utan tvekan den godaste carbonaran som jag och sambon ätit. Har länge varit skeptisk till att laga rätten själv eftersom det aldrig har blivit riktigt bra. Men nu, med det här receptet, blir det ett par gånger i månaden i alla fall :-) (p.s vi tog svartpeppar, inte kryddpeppar som för mig är mer en julkrydda d.s)
det ska va hela ägg i en corbonara och ingen grädde. Svartpeppar ska användas och absolut inte kryddpeppar. Äggen ska läggas i pastan när den är av runnen och sedan sättas på värme med omrörning tills äggen börjar tjockna, de får alltså inte koagulera helt. MVH Daniel
Jag gör min carbonara med både hela ägg (minst 3 i en 4 portioners laddning) och grädde, som får puttra ihop på spisen under omrrörning, tills det krämat till sig, sen kryddar vi med mycket svartpeppear och kvarnsalt.
Jättegott blev det. Tog dock bort löken och krydda vitlök över det hela, en fempoängare!