Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Carbonara

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Annorlunda kycklingvariant på klassiska Spaghetti Carbonara, med lite sting

Ingredienser

Instruktioner

Stek bacon i torr panna tills den börjar bli knaprig. Krydda med några varv med svartpepparkvarnen och tillsätt pressad vitlök mot slutet. Lägg åt sidan på hushållspapper. Stek kycklingen i baconfettet tills den har fått fin färg runt om. Lägg åt sidan. Fräs löken mjuk i samma baconfett, utan att den får ta färg. Krydda mot slutet med cayennepeppar. Koka upp vatten till spaghettin. Lägg i spaghetti och ärtor och koka enligt anvisning på pastapaketet. Håll spaghettin varm i kastrullen. Blanda parmesanost och grädde och häll i en traktörpanna tillsammans med kyckling, bacon och lök. Värm upp utan att koka. Häll såsen över spaghettin, tillsätt äggen och rör om så att allt blir genomvarmt. Klipp över persiljan på tallriken och servera genast, gärna med färskt bröd och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mackakreta 19 januari 2015

    Gott! Glömde bort att ha i vitlöken först, den fick gå med kycklingen(hade kycklingfile från grillad kyckling som blivit över) Inga ärtor eller persilja, gammal överbliven spagetti och färskt ägg. Hur gott som helst!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.