Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda chokladpannkakor med marinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölet, farinet och kakaon i en bunke. Vispa i mjölken och till sist ägget. Låt stå i kylen i 30 minuter. Grädda fyra pannkakor. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en bunke och häll på likören. Ställ i kylen några timmar.
  2. Fyllningen: Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör runt väl. Tillsätt strösockret och grädden. Blanda i äggulan. Låt kallna. Vispa äggvitorna tillsammans med vaniljsockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Hit kan allting förbredas. Före serveringen sätter du ugnen på 175º. Smörj en långpanna med lite matfett. Lägg på pannkakorna. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik samman och sätt in i ugnen i ca 8 minuter. Fördela jordgubbarna på fyra tallrikar och lyft försiktigt över de bakade pannkakorna. Dofta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.