Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Inlagd ingefära. Gott tillbehör till sushi, men även till en stekt eller grillad köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt, ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt.
  2. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
  3. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
  4. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Aems 27 januari 2009

    Tack för detta recept. Jag ska pröva detta! :)

  • hawkeye82 23 april 2010

    Gör efter ett liknande recept och kan intyga att det är helt perfekt! Käkar ingefäran både till mat och som godis =D

  • mafia 8 juli 2012

    Jättegott! Kanske den håller sig länge, men det kommer vi aldrig att få veta, för den går åt DIREKT.

  • mafia 8 juli 2012

    Jättegott. Kanske är hållbarheten god, men det lär vi aldrig märka. Den går åt direkt.

  • mafia 8 juli 2012

    Verkar jag tjatig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.