Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass med konjaksfikon och valnötsmaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En Fransk dessert

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader (grill) Skär fikonen i tunna klyftor.lägg i en skål och häll på konjaken. Hacka valnötterna. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret och och rör iner nötterna. Lägg glassen i botten på fyra ugnssäkra glas. Packa den hårt. Lägg fikonen ovanpå och häll över konjaken. Toppa med marängsmeten. Ställ in glasen i övre delen av ugnen. Låt marängsmeten få fin färg. ca 2 minuter. Passa noga. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.