Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk filopaj med fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Bjud på en frasig paj med krämig fyllning av fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält 50 g smör i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.
  3. Strimla purjolöken och fräs mjuk i resten av smöret. Ta kastrullen från plattan. Vispa i äggen och smula i fetaosten.
  4. Smält 25 g smör. Lägg ett bakplåtspapper i en form 33x25 cm. Lägg ett ark filodeg och pensla det med smör. Lägg i ett ark till, pensla och lägg i ytterligare ett ark. Häll i lite av ostsåsen.
  5. Upprepa proceduren med tre degark och pensla mellan varje. Häll på lite ostsås och lägg på purjolöken. Upprepa med tre degark och pensla mellan varje. Häll på resten av ostsåsen och avsluta med de tre sista degarken och pensla med smör mellan varje.
  6. Vispa upp ägget med mjölk och pensla uppe på pajen. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera med en sallad och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.