Grillad abborre med fänkålssallad och brynt smörvinägrett

Bjud på en läcker middag med smak av skärgården.

Ingredienser

4 abborrfiléer med skinn, á 160g
8 kvistar färsk timjan
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Fänkålssallad:
4 fänkål
3 msk olivolja
2 citroner
2 msk socker
2 lagerblad
3 msk hackad dill
Salt
Svartpeppar

Brynt smörvinägrett:
200 g smör
1 rödlök
4 msk rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Servering:
Nykokt färskpotatis
Gräddfil
Dill

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
286
Sparat:
3

Gör så här

Börja med fänkålssalladen.

Klyfta 3 st av fänkålen (6-8 klyftor beroende på storlek), koka i saltat vatten med lagerbladen, sockret och saften av 1 citron.
Känn med en provsticka att de är mjuka igenom. Lyft upp och låt rinna av. Pensla med olivolja och grilla dem ca 3 minuter per sida.

Hyvla den sista fänkålen på mandolin eller med kniv. Blanda med 2 msk citronjuice, 3 msk olivolja och 3 msk hackad dill.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Smaka ev av med mer citronjuice.

Blanda den varma och och grillade fänkålen med den hyvlade och marinerade fänkålen innan servering.

Brynt smörvinägrett:

Bryn smöret tills det börjar dofta nötigt och bli gyllenbrunt. Hacka rödlöken fint undertiden och blanda med rödvinsvinägern. Tillsätt rödlöksvinägerblandningen när smöret svalnat lite. Smaka av med salt och peppar.

Pensla abborren med olivolja på båda sidor och krydda med salt och peppar på köttsidan. "Repa" timjanen och krydda köttsidan. Grilla abborren. Börja med skinnsidan och grilla tills skinnet är knaprigt och fint. Grilla sedan klart på köttsidan.

Servera med nykokt färskpotatis och gräddfil. Garnera med plockad dill.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Abborre recept
över 2 månader
av mafia
över 2 månader
av Josses
över 2 månader
av Katzy
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.