Grillat när det är som bäst – färsk fisk med massor med godsaker till. Börja med att laga tillbehören och grilla fisken precis innan ni ska äta.
Gösen - 3.5 poäng portionen
Fräsch fänkål smakar härligt till grillad fisk. - 0.5 poäng portionen
Rostad vitlök ger en mjuk, härlig smak.- 2.5 poäng portionen
Korngrynstabbouleh - Smakrik, örtig och härligt tuggig!
3 poäng portionen
Totalt 9.5 poäng (viktväktare) för allt per portion
Instruktioner
- Gösen; börja grilla på skinnsidan i 2 min, vänd och grilla ytterligare 1 minut på köttsidan. Salta och peppra.
- Rostad vitlöksyoghurt; sätt ugnen på 200°.
Halvera vitlökarna, ringla över olja, rosta dem mjuka i ugn 20–25 min. Låt vitlöken svalna och pressa ut köttet med fingrarna. Blanda med yoghurt med stavmixer eller gaffel. Salta och peppra.
- Korngrynstabbouleh; koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt korngrynen och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen och skölj korngrynen i kallt vatten.
- Kvarta tomaterna, skär bort kärnhuset och hacka tomatköttet. Strimla persilja, hacka dill.
- Skrubba citronen väl i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa juicen. Blanda grynen med övriga ingredienser.
- Sötsur fänkålssallad ; skär fänkålen tunt, gärna med mandolin. Blanda med citron, socker, salt och peppar. Blanda ner plockad dill vid servering.
Publicerat den
23 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar