Grillat lamm, myntadoftande tabbouleh, frasigt bröd, sallad och böndipp. Festmiddagen är snart på bordet!
Här har gurkan och tomaten i tabboulehn bytts ut mot vattenmelon och ärter.
Instruktioner
- Bröd:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela bröden och skär varje halva i små trekanter. Blanda bröden med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 7 minuter, till fin färg.
- Böndipp:
Skölj bönorna i vatten. Lägg dem i en mixerskål och tillsätt yoghurt, salt och peppar. Mixa slätt med mixerstav.
- Sallad:
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Tärna melonen. Ansa och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Repa och finstrimla mynta och persilja. Lägg bulgurn i en skål. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Blanda i ärter, rädisor, mynta, persilja och melon. Smula i fetaosten och lägg upp salladen på ett fat.
- Lamm och korv:
Torka av lammytterfilén med hushållspapper. Gnid in köttet i 1 msk olivolja och krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Grilla köttet ca 3 minuter per sida, till 58 graders innertemperatur. Låt vila ca 10 minuter. Grilla korvarna på indirekt värme eller i grillpanna på låg värme ca 10 minuter.
- Servera kött och korv med sallad, böndipp och bröd.
Publicerat den
29 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar