Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat lamm med melontabbouleh

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillat lamm, myntadoftande tabbouleh, frasigt bröd, sallad och böndipp. Festmiddagen är snart på bordet! Här har gurkan och tomaten i tabboulehn bytts ut mot vattenmelon och ärter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bröd: Sätt ugnen på 200 grader. Dela bröden och skär varje halva i små trekanter. Blanda bröden med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 7 minuter, till fin färg.
  2. Böndipp: Skölj bönorna i vatten. Lägg dem i en mixerskål och tillsätt yoghurt, salt och peppar. Mixa slätt med mixerstav.
  3. Sallad: Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Tärna melonen. Ansa och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Repa och finstrimla mynta och persilja. Lägg bulgurn i en skål. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Blanda i ärter, rädisor, mynta, persilja och melon. Smula i fetaosten och lägg upp salladen på ett fat.
  4. Lamm och korv: Torka av lammytterfilén med hushållspapper. Gnid in köttet i 1 msk olivolja och krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Grilla köttet ca 3 minuter per sida, till 58 graders innertemperatur. Låt vila ca 10 minuter. Grilla korvarna på indirekt värme eller i grillpanna på låg värme ca 10 minuter.
  5. Servera kött och korv med sallad, böndipp och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.