Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillstuvning med dillsmak

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ett jättegott sätt att ta tillvara på det kött som blev över efter gårdagens grillning. Det blir en härlig stuvning där allt tar med grillsmaken. Det går självklart att göra detta med stekt kött och råstekt potatis, vanlig kokt potatis, när det ej är grill- eller färskpotatis säsong. Svårt med att ange mängd här beroende på hur mycket man har.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i kuber ca 5x5 och stek och lägg över i gryta, skär köttet i liknande storlek och över i grytan. Stek löken i lite större bitar så den får färg och häll över i grytan och vispa ur stekpannan med 2 dl vatten och häll över. Nu kan du ha i grädden, sojan och fonden samt krydda. Ha i färskpotatisen i lite större bitar och strö över dillen och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av så att kryddningen blir som du vill ha. Red av med lite maizena.
  2. Det är så in i helsike gott jag lovar.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • llinan 13 maj 2008

    Jättegott! Jag hade massor med överblivet kött i frysen som jag använde och betyget från hela familjen blev GOTT. Detta kommer jag att göra många gånger.

  • The_mama97mia 5 augusti 2008

    Äntligen blev det av att göra den här goda rätten... Albin åt och njöt. Jag med. Det här blir det helt klart fler gånger! Tack för receptet!

  • The_mama97mia 20 oktober 2008

    Gjorde den här idag igen, mkt gott. Hade i några tomater i bitar också o det var inte fel! Kan bara rösta en gång men ville i alla fall skriva i kommentar här. Jag hade också prinskorv i bitar ist f falukorv. Cajsa Warg o jag... haha...

  • monicadanell 26 april 2009

    Hej anders och tack för ett super gott recept kommer att bli min favorit ska göra om det flera gånger monica

  • Glitterfia 22 juni 2009

    Oj, jä lar... Det här gillade jag skarpt! Det var enkelt samt att man kan utöka och förändra efter det man har i kylen, nästa gång blir det även champinjoner. Jag hade gott om grillad karré (marinerade med en lime marinad) så jag tillsatte ingen korv. Kommer definitivt att göra detta igen, bra sätt att omvandla rester till en helt ny rätt. Tack för ytterligare ett bra, enkelt recept. Önskar dig en härlig sommar // Glitterfia

  • Annafbg 12 juli 2009

    Jättegott och ett kanonbra sätt att ta tillvara rester! Det är inte ofta en kylrensning blir så lyckad! Tack för ett bra recept!

  • lena4 14 juli 2009

    Jättegott blev det här. Hade lite för lite potatis, kokar till extra nästa gång. Bra att ta reda på grillrester.

  • Arkenstone 5 augusti 2009

    Inte elegant kanske.. men löjligt gott! :-) Det enda felet var väl att det var lite för svårt att inte äta för mycket.

  • Majainorr 5 april 2010

    Detta var helt fantastiskt gott. Full pott från mig!

  • The_mama97mia 26 april 2010

    underbart gott, hade för lite dill hemma idag, fick krydda upp med lite annat, man kan ju se detta som en sorts gräddstuvad pyttipanna. Grillsmakerna kommer fram på ett härligt sätt. Än en gång tack för receptet!

  • mammis 19 juli 2010

    Superdupergott blev det..kommer absolut att göras fler gånger

  • The_mama97mia 22 juli 2010

    Det blir en variant idag, med nypotatisen kokt bredvid, samt hade jag i blandsvamp. Det är smaskens det med!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.